Over ons

Look deep in nature, and you will understand everything better, Albert Einstein.
Bovenstaande uitspraak is de basis van het leven en werken op de Rainbow Riders Ranch. Begrijp hoe de natuur het bedoeld heeft, en probeer deze zo goed mogelijk na te doen. Vanuit begrip voor het natuurlijke kan respect ontstaan voor alles dat leeft.


Foto gemaakt in Frankrijk 2001

Edith

Edith ging naar een internationale school en daarna een jaar naar Schoevers. Vervolgens werkte zij 9 jaar in diverse beroepen zoals receptioniste, stewardess en secretaresse. Op haar 27ste startte zij door middel van een colloquium doctum (een speciaal toelatingsexamen) een studie pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Een paar jaar later besloot ze er een postkandidaat studie Bedrijfskunde in Delft bij te doen. Al voor dat de papiertjes binnen waren volgde een carrière als organisatieadviseur en managementtrainer bij een gerenommeerd adviesbureau.

Na een in relationeel opzicht onstuimig leven overleed haar grote liefde in 1994 en volgde een periode van contemplatie en bezinning. In die periode verkocht ze haar huis in Nederland en woonde zij in Zuid-Frankrijk. Haar relatie, met Hein (die opbloeide in april 2000) bracht haar, samen met haar 4 paarden, in 2001 weer terug naar Nederland.
In Frankrijk werden de paarden Sunset geboren en een jaar later de tweeling Ceasar en Calypso. Zij gingen allemaal mee naar Nederland, ook  Caspar (de vader van Sunset) ging mee.

 

Edith hier op Can Be, een van de prachtige afdankertjes.

 

 Rainbow Riders Ranch Rainbow Riders Ranch

Edith met haar paard Phoenix.

Hein (overleden 3 mei 2018)

Hein wist van kleins af aan al dat hij dierenarts wilde worden. In 1971 kreeg zijn vader een ernstig auto-ongeluk waardoor hij doubleerde op school.  Zijn nieuwe klas bracht andere contacten met zich mee waardoor hij anders tegen dieren en mensen ging aankijken. Vanaf dat moment besloot hij mensenarts te willen worden. Hij werd verpleeghuisarts. Hein trouwde en kreeg drie kinderen. Hij werkte bijna 25 jaar in verpleeghuis De Molenberg in Groenlo. Inmiddels is hij opa van drie kleinkinderen.

Hein met Sunset, het huwelijksgeschenk van Edith voor hem.

Hein en Edith samen.
De liefde voor paarden en honden hebben ze beiden van kinds af aan gehad. Hein kreeg op zijn negende een eigen pony, Edith mocht pas rijden toen ze 12 jaar oud was. In hun ouderlijk huis hadden ze ook altijd honden.
Zij leerden elkaar kennen op 12 en 13 jarige leeftijd. Ieder ging zijn eigen weg, maar de paarden brachten hen iedere keer weer samen.
Hein zag Edith altijd al wel zitten, maar voor Edith sloeg de vonk pas in april 2000 over en ze trouwden. Ze besloten allebei Wiersma-Arts te gaan heten.

 

Het paard dat alles veranderde

Het eerste paard dat vanuit Frankrijk naar Nederland kwam was Capy (officieel Caspar). Hij stond tijdelijk bij een pensionstal, totdat er plek zou zijn op de Kerkdijk. Na een buitenrit van Hein stapte Edith even met hem uit. Hij moest ineens vreselijk schrikken en racete de bak door, zo hard dat hij de bocht aan het eind niet kon maken. Edith vloog door de dikke houten omheining van de buitenbak en brak op twee plaatsen haar rug.

Hoe vervelend dit allemaal ook was, Edith wist dat dit een bedoeling had. Want…zij had zojuist besloten de volgende dag, na 6 jaar, haar oude baan weer op te gaan pakken. Niet de bedoeling dus. Nu zou er zeker wat beters op haar pad komen.
Na drie maanden ziekenhuis begon de revalidatieperiode. Haar rug was er ernstig aan toe. Door alle vallen van paarden die zij in haar leven had meegemaakt, en een flink whiplash ongeluk, zat er een flinke scoliose (verkromming) in haar rug, kreeg ze er tot overmaat van ramp een hernia bij en was het gedaan met haar flexibiliteit. Ze kwam met vreselijke pijnen in een rolstoel terecht.

In oktober 2002 bracht iemand haar op het spoor van Body Stress Release en na drie releases was de hernia pijn in haar rug verdwenen. Het was voor haar zo’n opluchting en zo’n wonderbaarlijke ervaring, dat ze besloot dit tot haar nieuwe vak te maken. In 2003 volgde zij de opleiding in Zuid-Afrika en oktober 2003 opende zij haar bsr-praktijk Eibergen.

Toen Hein in september 2005 les had in onze buitenbak, struikelde Capy zomaar (!) en viel om, met Hein op zijn rug. Capy rolde over hem heen en bij het opstaan draaide hij terug over hem heen. Het gevolg was dat Hein met spoed naar het traumacentrum van het ziekenhuis in Enschede werd vervoerd. Hein lag in coma, het werd heel spannend, maar  hij kwam bij en er werd een subarachnoïale bloeding (een hersenkneuzing)  geconstateerd. Hij kwam op de 12de dag pas echt bij en dacht toen dat hij twee dagen in het ziekenhuis had gelegen! Dat zorgde voor een revalidatie die wel twee tot drie jaar zou kunnen duren, zonder garantie dat hij daarna weer als arts zou kunnen werken. Toen hij dit met Edith besprak had zij het heldere idee om te zeggen: ”Dat betekent dat je 3 jaar lang allerlei klusjes mag doen, waarvan dit en dat niet lukt en aan het eind kun je alsnog niet meer in je oude vak terecht. Kun je er dan niet beter vanuit gaan dat je je oude professie niet meer uit kunt oefenen en nu starten met je toekomst! Hein vond dit een super goed idee en wist gelijk wat zijn nieuwe beroep zou zijn: BSR-practitioner!
Hein volgde de opleiding in 2006 en is nog nooit zo gelukkig geweest met zijn werk. Mensen helpen genezen zonder de bijwerkingen van medicijnen.
Meer info over de Body Stress Release praktijk op www.bsr-eibergen.nl.

Inmiddels heeft Edith ook een techniek ontwikkeld om honden en paarden te behandelen: www.BodyBalanceReactivation.nl.

Rainbow Riders Ranch – Edith en Hein Wiersma-Arts, Kerkdijk 10, 7152 DB Eibergen, 0545 – 475 300 / 06 5369 5549

Werk:

BSR Eibergen

Werk:

BBR Eibergen

Centrum:

Dolfijn Centrum

Stichting:

Stichting Rafaela

Verkooppunt:

Bio Ron

Verkooppunt:

Carnis
Rainbow Riders Ranch - Edith en Hein Wiersma-Arts, Kerkdijk 10, 7152 DB Eibergen, 0545 – 475 300 / 06 5369 5549