Opvang honden
Edith en Hein verzorgen een groot aantal zwaar mishandelde honden.
Neem ons niet kwalijk, deze pagina is nog niet helemaal af!!!!
We zullen ze even aan u voorstellen:
Zwaar mishandeld op straat gevonden. Hij bleek als een voetbal gebruikt te zijn door de jeugd in het dorp. Hij wordt op ongeveer 1 jaar oud geschat. Achterpootje was niet meer te redden. Hij was super bang! Maar is inmiddels blij, gelukkig en in de meute opgenomen. Wordt nog steeds behandeld voor zijn huid en de artrose in zijn linker voorpootje.
Lucky is een dove 3-jarige dalmatiër. Door de film 1001 dalmatiërs was er veel vraag naar deze hondensoort en zijn ze te veel gefokt, met doofheid als resultaat. Lucky kon niet goed alleen functioneren. Hij kon niet alleen zijn, krabde alle deuren kapot en joelde van ellende. Na 4 gezinnen kwam hij bij ons terecht, en hier doet hij het goed. Hij is nooit meer alleen, en speelt heel fijn met de andere jonge honden. We zijn bezig hem gebarentaal te leren. Hij kent inmiddels al kom en zit. Ha ha, je moet natuurlijk wel eerst zijn aandacht hebben!
Arthur heeft een voorgeschiedenis waar we niet zoveel van weten. Hij is ongeveer 2 jaar. Hij is gevonden, en door iemand meegenomen naar NL. Hij kan mishandeld zijn, of vanaf zijn geboorte al zo zwaar gehandicapt zijn, maar we weten het niet zeker. Door de behandelingen met Body Balance Reactivation kan hij al weer aardig ‘uit de voeten’. Toen we hem een tijdje hadden viel het me op dat hij waarschijnlijk blind was, hetgeen bevestigd werd door de dierenarts. We zijn voor alle zekerheid naar een gespecialiseerde oogarts gegaan. Het blijkt dat zijn ogen wel goed functioneren maar dat de zenuwen de prikkels niet van en naar de hersenen transporteerden. Hij heeft dus hersenletsel. Aangezien de oogfunctie helemaal achter in het hoofd zitten, verwachtte ze dat hij heel hard op zijn achterhoofd is geslagen. Want zo’n afwijking is vaak niet aangeboren. Maar ja, we weten het niet.
Hoe dan ook, onze Arthur is heel blij met zijn blinde en gehandicapte leven. Hij geniet mee met de andere honden, want op zijn gehoor vindt hij alles. Zijn staart maakt overuren.
Skippy is een Griekse jachthond. Hij mocht als puppy mee met de meute op jacht. Helaas kwam zijn achterpootje in een vossenklem terecht. Wat een trauma en ellende voor zo’n kleine dreumes. Gelukkig werd hij voor de deur van een dierenarts gelegd en kon hij geholpen worden (veel jagers laten ze gewoon maar aan hun lot over!). Zijn pootje werd netjes afgezet en daarna stond hij weer op straat.
Skippy is een super blije hond die het hartst rent van allemaal op zijn drie poten!! Hij is dol op spelen met de bal, en zijn specialiteit is te gaan loeien zodat alle honden allemaal mee doen! Ha ha, wat een lol.
Sara is een van de vier kettinghonden die we gered hebben uit Bulgarije. 7 jaar lang hebben deze honden in hun eigen stront en in de modder aan de ketting gezeten! Gelukkig wilden wij ze adopteren en konden reddende engelen de eigenaar ervan overtuigen om ze aan hen te geven! Hij was al oud, en heeft beloofd nooit meer honden te nemen.
Hij liep zwaar ziek en blind in de straten van een Griekse stad. Een organisatie die honden helpt redde hadden hem gezien en gevraagd wie deze hond zou willen adopteren, dan zouden ze hem van de straat kunnen halen. Wij hebben daarop gereageerd en hij is van de straat gehaald. Hij was zo ziek dat hij vier maanden in Griekenland moest worden behandeld voor Leismaniose en hartworm. Het hing er nog maar om of hij het zou halen. Gelukkig wel! Hij is naar NL gekomen, en inmiddels voor zijn blindheid behandeld. Zijn ogen bleken gewoon zwaar ontstoken door de ziektes die hij in zijn lijf heeft gehad. Met anti-biotica en heel veel en vaak zalfjes in het oog, kan hij nu weer zien! We moeten hem wel de rest van zijn leven blijven behandelen, maar dat hebben we er wel voor over. Hij is ongeveer 8 jaar en speelt nu, waarschijnlijk voor het eerst van zijn leven, heerlijk met onze andere honden.
Oscar is doodziek en blind gevonden en uiteindelijk, na heel lang zeuren, mochten de hulpverleners hem van de ketting halen. Hij zou een besmettelijke huidziekte hebben, en is in een opvang in de isoleercel terecht gekomen. Toen hij bij ons aankwam was hij broodmager en in een zeer slecht lichamelijke conditie. Hij is onderzocht, en we waren blij te horen dat de erlichia die hij had, en de ontsteking in zijn ogen, en zijn bloedarmoede, allemaal kon worden opgelost als deze lieverd een paar maanden gewoon gezond zou eten. Uiteraard krijgt hij medicijnen voor zijn ziekte en voor zijn ogen, maar het gaat helemaal goedkomen met hem. Oscar is nu 2 weken bij ons, en al helemaal in de groep geïntegreerd. Deze arme hond weet niet wat hem overkomt, want hij heeft nog nooit in zijn leven met andere honden gewoond! Laat staan gespeeld! EN hij is nog nooit geknuffeld! Hij kijkt regelmatig nog heel verbaasd uit zijn ogen, maar…..zijn staart draait overuren!
De honden uit Roemenië: Koekie, Beer en Wolf, Abby
Wat betekent het om geboren te worden in de straten van Roemenië. In Roemenië was het zo dat er door een Europese wetgeving een poging is gedaan om het aantal straathonden te verminderen, door een grootscheepse sterilisatie/castratie voor honden te financieren. Voor iedere straathond kreeg men 50 euro om zo voortplanting te voorkomen. In eerste instantie ging het aardig goed, maar…. helaas is deze wetgeving na een tijdje volledig verkeerd uitgevoerd. De regering gaf zomaar ineens iedereen die maar een hond van de straat haalde, (dood, halfdood, gewond, met of zonder haar jongen etc.) zomaar 50 euro, want de honden moesten van de straat. Het werd zodoende een heksenjacht op straathonden. De manier waarop deze honden gevangen zijn? Daar lusten de honden geen brood van. AFSCHUWELIJK!
Zo kwamen er dus duizenden honden in een soort asielen terecht, waar ze onder de meest erbarmelijke omstandigheden leefden. Officieel is deze actie nu afgelast, maar uit betrouwbare bron weten we dat het in sommige delen van Roemenië nog steeds door gaat.
Deze honden werden dus niet gesteriliseerd of gecastreerd maar gevangen gezet, wachtend op een vreselijke dood, want ook het afmaken van de honden mocht geen geld kosten. Sommigen zijn opgehangen, anderen met shovels in elkaar geslagen, weer anderen gewoon uitgehongerd. Daar zijn geen woorden voor.
Particuliere initiatieven probeerden honden uit deze afschuwelijke leefomstandigheden te redden, en zo ontstonden er privé asielen, waar ook weer honderden honden terecht kwamen. Deze mensen deden er alles aan om de honden te voeden, te laten steriliseren. Maar ze weer op straat doen was geen optie, want dan werden ze weer gepakt voor 50 euro en kwamen ze weer in het openbare asiel terecht.
Een aantal van deze honden zijn gelukkig gered, en onder andere in NL terecht gekomen.